Yord lente logo
Home      Zoeken      

  Bokito zieliger dan slachtoffer

  ENSCHEDE (ANP) – De naamsbekendheid van Diergaarde Blijdorp is onder jongeren toegenomen na de ontsnapping van de gorilla Bokito. De dierentuin staat nu samen met Burgers Zoo bovenaan het lijstje van dierentuinen die jongeren zouden willen bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek dat Newcom Research & Consultancy dinsdag heeft bekendgemaakt.

  Ruim een kwart van de jongeren noemt spontaan de naam van Diergaarde Blijdorp op de vraag welke dierentuinen ze kennen. Driekwart van de jongeren zegt Blijdorp te kennen nadat ze de naam wordt voorgelegd.

  Bijna een kwart (24 procent) van de jongeren is van plan naar de Rotterdamse dierentuin te gaan. Vrijwel alle ondervraagde jongeren zeggen op de hoogte te zijn van het incident met Bokito, maar 'slechts’ 76 procent noemt Blijdorp als plek waar de aap uit zijn verblijf wist te ontsnappen.

  Ruim de helft (55 procent) vindt het incident zielig voor Bokito. Een derde heeft medelijden met de vrouw die is aangevallen. Een op de drie jongeren is nu eigenlijk wel nieuwsgierig naar de gorilla. Een enkeling vindt dat Blijdorp dicht moet vanwege de ontsnapping.

  Er zijn nog geen reacties geplaatst.