Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

Alphens raadslid beboet voor scheldkanonnade

>> 14-11-2014 | 21:34 | Puntuitredactie <<
beeld ANP
beeld ANP
 

Raadslid Wil Verschuur uit Alphen aan den Rijn is vrijdag door de politierechter in Den Haag veroordeeld tot een boete van 150 euro wegens belediging van collega-raadslid Pauline Heijkoop. De belediging bestond uit variaties op het thema ‘wijf’: gemeen leugenachtig rotwijf, klerewijf, kutwijf, teringwijf en leugenachtig wijf, volgens de rechter zijn al deze kwalificaties door Verschuur gebezigd.

Ook tijdens een politiek debat mag je niet alles zeggen, tekende de rechter daarbij aan. In een politiek debat moeten mensen met een publieke functie zich fatsoenlijk gedragen. De scheldkannonade rolde over Verschuurs lippen terwijl zij kwaad uit een debat liep. Er zou ruzie zijn geweest over een griffier.

Niet bewezen was volgens de rechter dat Verschuur zich schuldig heeft gemaakt aan bedreiging van Heijkoop.Verschuur zou tijdens een vergadering op 16 juli hebben gezegd: „Ik kan je wel vermoorden”. Die woorden zijn slechts door één getuige opgevangen, de beledigingen door meerdere. Bovendien drukken zij meer een gevoel uit dan een bedreiging, vond de rechter.

 
reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst op dit artikel
reageer
Je reactie zal eerst door de redactie beoordeeld worden voor plaatsing.
Naam (verplicht)
email-adres (verplicht)
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: € love nlflag
meer uit deze rubriek ...
Video

Er zijn geen video's gevonden.