Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

VIDEO: Drie Nederlanders omgekomen bij vliegtuigcrash Cuba

>> 05-11-2010 | 12:06 | Michiel Kerpel <<
 


RIJSWIJK – Drie Nederlanders zijn omgekomen bij het vliegtuigongeval in Cuba. „Ze staan op de passagierslijst en volgens de autoriteiten zijn er geen overlevenden”, aldus een woordvoerder van Buitenlandse Zaken, vrijdagochtend.

Volgens hem moet de officiële identificatie nog plaatsvinden. Het zou gaan om drie mannen die werken voor hetzelfde bedrijf en die in Cuba op zakenreis waren. Of het Landelijk Team Forensische Opsporing (LFTO) wordt ingezet voor de identificatie is nog niet duidelijk.

Het ongeval vond plaats donderdag einde van de middag (lokale tijd). Het zou gaan om een toestel van Aero Caribbean van het type ATR-72 van Frans-Italiaanse makelij. Het toestel was op weg van de oostelijke stad Santiago de Cuba naar de hoofdstad Havana en stortte neer in de regio Guasimal in de provincie Sancti Spiritus. Er zou voor de crash nog een noodoproep zijn gedaan, waarna het contact wegviel.

Wat de oorzaak van de crash is is nog onduidelijk. De Cubaanse luchtvaartautoriteiten gaan onderzoeken of slecht weer een rol speelde. Ten tijde van de crash was het in Cuba slecht weer. Voor de provincie Santiago de Cuba, waar het vliegtuig vertrok, gold een waarschuwing voor een tropische storm. De naastgelegen provincie Guantanamo maakte zich zelfs op voor een orkaan.

Luchtvaartmaatschappij Cubana Airlines, een collega-bedrijf van Aero Caribbean, had op de dag van de crash wegens het slechte weer alle vluchten van en naar Santiago de Cuba geannuleerd.

tekst en beeld ANP/EPA

 
reacties
1 reacties  1 van 1 

moezeltje
5 nov 2010 - 14:58
Quote
best erg

1 reacties  1 van 1 
reageer
Je reactie zal eerst door de redactie beoordeeld worden voor plaatsing.
Naam (verplicht)
email-adres (verplicht)
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: € love nlflag
meer uit deze rubriek ...
Video

Er zijn geen video's gevonden.