Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

Plaatselijk veel overlast door onweer

>> 29-06-2011 | 09:48 | ANP <<
Staphorst. Foto Evert-Jan Barten
Staphorst. Foto Evert-Jan Barten
 
foto 1 van 5

Zwaar onweer heeft dinsdagavond plaatselijk tot overlast geleid. Het KNMI gaf tijdelijk een waarschuwing uit voor extreem weer in grote delen van het land. Die waarschuwing werd rond een uur in de nacht van dinsdag op woensdag ingetrokken.

Het extreem warme weer van maandag en dinsdag werd, zoals voorspeld door de weerdienst, afgestraft met forse onweersbuien. Die gingen gepaard met hagel, windstoten tot 80 kilometer per uur en honderden bliksemontladingen per vijf minuten.

Nadat op dinsdagochtend onweer al voor enige overlast had gezorgd in Zeeland en Zuid-Holland, trok rond zeven uur een nieuwe, zwaardere strook met buien via het zuidwesten het land binnen. In de uren daarna bleek dat de stevige buien op verschillende plaatsen tot overlast leidden.

Zo was het zuiden van het land niet meer te bereiken per trein. Een boom blokkeerde het spoor tussen Vught en Boxtel, op andere plaatsen reden er geen treinen door blikseminslagen of was de bovenleiding kapot. Vught en Boxtel lijken het zwaarst getroffen. In Vught kreeg de brandweer in korte tijd 1800 meldingen van omgevallen bomen, kapotte gasleidingen, blikseminslagen en ondergelopen straten.

Ook rond de Veluwe waren er problemen. In Apeldoorn stonden drie woningen in brand door een blikseminslag. Twee woningen aan de Gaaiweg zijn onbewoonbaar geraakt. Ook in de dorpen Putten en Ermelo zorgde bliksem voor brand.

Omdat het slechte weer ruim van te voren was aangekondigd, konden de NS maatregelen nemen. Zo reden de treinen vanaf twaalf uur dinsdagmiddag in een aangepaste dienstregeling. Ook konden snel bussen worden ingezet om de gestrande reizigers in Noord-Brabant weg te halen. Omdat het opruimwerk op het spoor in het zuiden van Nederland door het slechte weer lang in beslag nam, moeten reizigers volgens ProRail woensdagochtend nog rekening houden met vertragingen.

In de nacht van dinsdag op woensdag verliet het zware weer het land.

 
reacties
1 reacties  1 van 1 

Girl
29 jun 2011 - 10:09
Quote
het was wel een mooi gezicht!!
alleen me broertje van 8, vond het erg eng!
wel te snappen, het ging hier egt keihard!!!!!
maar wel eerst mooi weer gehad..
35 grade in de schaduw!!!

1 reacties  1 van 1 
reageer
Je reactie zal eerst door de redactie beoordeeld worden voor plaatsing.
Naam (verplicht)
email-adres (verplicht)
:D :lol: :-) ;-) 8) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: € love nlflag
meer uit deze rubriek ...
Video

Er zijn geen video's gevonden.