Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

Forum

Praat en denk mee over actuele kwesties en discussies. Volg de discussies op de voet en reageer. Zelf een discussie beginnen? Laat het de redactie weten. Off topic berichten worden niet geplaatst.

Jongens over meisjes

Wat vinden jongens belangrijk aan meisjes. Stel hier je vragen aan de jongens.
Laatste post 29-05-2019 - 17:56 | reacties: 403
Iemanddddd
11 nov 2014 - 11:12
@Geert Welling je lijkt Geert Wilders wel u.u
ikke :
10 sep 2014 - 21:18
Wanneer weet je of een jongen je leuk vind??
Ik ben verliefd, maar weet niet of hij mij ook leuk vind..
Waar kan je dat aan merken??

Ikke

liselor
16 aug 2014 - 12:51
hallo mensen,
wat een leuke verhalen
ik heb een probleempje
ik zit in een vriendengroep van 2 jongens en 3 meiden, en ik vind een jongen ontzettend leuk! volgens mij vind hij mij ook wel leuk maar hij wil eerst een vaste baan enz.
jongens: hoe kan ik er achter komen dat hij mij echt leuk vind? wat zijn jullie interesses enz.?

liefs liselore
i
7 mei 2014 - 14:45
oke
Cowboy
2 mei 2014 - 23:20
Geert Welling, ik ben benieuwd waarom je zo'n verhaal schrijft. Zelf bedacht? Je kunt wel politicus worden, denk ik zo! Of probeer je alleen jezelf maar te overtuigen?

Een mens is geschapen om samen te leven met een wederhelft. God zal ieder die met zijn hand toebrengen, maar daarop wachten is moeilijk. Wachten duurt altijd (te) lang, is altijd moeilijk. En dat is nu net hetgeen wat we zullen moeten leren, zeker als we willen wachten op een goede relatie...
Geert Wellin
28 apr 2014 - 20:58
Nee, je moet je leven zowiezo niet in gevaar brengen om een relatie.

Als je zo zit met het gemis aan een relatie of een leuke jongen/meisje, zit je nog het meeste met jezelf.

Mijn opa heeft wel gezegt;

'zelfmedelijden is het ergste wat een mens zich kan aandoen'.

Je vindt dat namelijk dat iemand MOET naar jou luisteren, of iemand MOET proberen je leuk te vinden, want jij WIL.

Maar jij bent niet de baas van alle mensen. Alle mensen zijn er ook niet vanwege jou. Je moet dus rekening houden met.

En dat betekend;

niet iedereen vindt iedereen leuk
niet iedereen hoeft naar je te luisteren of je leuk te vinden

Soms is het wel moeilijk, soms voel je je misschien alleen in de wereld? Toch is dat niet zo slecht, want je bent niet minder alleen of het LIJKT niet beter wanneer je maar een halve partner hebt. Je kunt beter geen of een hele partner hebben.

En als je stopt met misschien wel je alleen voelen, kun je zien dat je niet alleen bent. En je identiteit ontwikkelen, waarmee je vast wel voor iemand wat betekend!

Een relatie hebben mensen eigenlijk niet om gewoon maar niet alleen te zijn. En ook niet omdat je dan succesvol LIJKT. Een relatie hebben mensen om het leven met elkaar te delen, om een relatie te hebben moet je dus wel goed bij elkaar passen. Daarvoor moet je weer vragen stellen en elkaar leren kennen voordat je iemand leuk vindt.

Als ik dit goed begrepen heb, is hier een jongen die een meisje eigenlijk niet eens echt wil leren kennen. Of andersom? een meisje die een jongen niet echt wil leren kennen? Of misschien wel een van beide die wel graag iemand wil leren kennen maar niet weet hoe te benaderen? Tja, dat is simpel, lijkt soms moeilijk en betekend simpelweg vragen stellen, op iemand af stappen, iets anders is er niet.

Als je geen vragen kan stellen, te bang bent om iemand te benaderen;

ben je te bang om een relatie te kunnen hebben. hecht je zoveel waarde aan andermans oordeel dat je niet gelooft in 'er is maar één Rechter' en bovendien heeft het geen zin meer om te vragen want voor je het antwoord weet hecht je al waarde aan het antwoord, dat is dus niet in staat voor een volwassen relatie en moet eerst volwassen worden. Ik beledig je niet, het wordt je ook niet makkelijk gemaakt in de wereld van vandaag!

wil iemand je niet leren kennen? niet de tijd in je steken om je te leren kennen? ook al niet geschikt voor een relatie, loop maar gerust door, met zulke mensen kan je niet goed een leven delen, hoe knap ze ook LIJKEN.

Groetjes!

En als je werkelijk zo diep zit dat je denkt aan van bruggen af springen, bedenk je dit;

'zelfmedelijden is het ergste wat een mens zich kan aandoen'.

Je kan dan beter toegeven dat je met hulp, je vrienden en je familie eerst nog beter moet leren vragen te stellen. En dat mag hoor, dat is heel normaal, en deze wereld maakt het je niet makkelijk, ik weet het :(

Er is je zoveel gegeven. Zo veel natuur. Zo veel leuke medemensen.

Stink niet in die trend van vandaag;

dat je een relatie moet hebben. absoluut niet waar en een goeie methode om de focus van de werkelijkheid af te krijgen. de enige goeie relatie is die waar mensen hun leven met elkaar delen, naar eer en geweten, in waarheid, al het andere is; een overbodige relatie.

dat je zus en zo aan de buitenkant moet voldoen. helemaal niet waar. je hebt een relatie met wie iemand als persoon is, niet met hoe het via de buitenkant LIJKT. een relatie tussen twee PERSONEN, PERSOONLIJKHEDEN, is de ENIGE relatie die werkt. Iemand die je niet wil leren kennen is per definitie niet geschikt, laat die eerst volwassen worden voor je die overweegd.

Dat anderen je problemen oplossen. Ook al niet waar. Anderen kunnen je hooguit proberen te helpen, door bijvoorbeeld vragen te stellen. Iets anders kunnen andere mensen niet, je problemen zul je zelf moeten confronteren en oplossen.

Dat anderen geen problemen hebben. Anderen zijn vaak bang om zichzelf zodanig aan hun medemensen te laten zien, ze zijn bang voor zichzelf. Bang voor elkaar. Maar we hebben allemaal problemen en zeker niet het recht omdat het jouwe iets anders is erom te lachen, we hebben het recht om vragen te stellen. Diegene die dat niet begrijpt, is niet in staat om een relatie te onderhouden.

Succes! Als je maar probeert de waarheid aan te kijken, wordt je vast wel geholpen!
Jéan
7 dec 2013 - 12:23
@ Sjaak: Duh, dat weet ik ook wel, maar je moet je leven niet in gevaar gaan brengen alleen om te weten of hij je leuk vindt! Beter is het om dat te vragen, dan weet tie in elk geval dat je niet verlegen bent! En ik vraag me nog steeds af wat een jongen van zo'n actie moet denken! Als ik me verplaats in een jongen zou ik dit een super kinderachtige actie vinden en zou ik misschien wel je redden, maar alleen omdat er een mensenleven gered moet worden en niet omdat ik je nu zo leuk vind..
Grietje
6 dec 2013 - 23:20
Mmm... Dat is waar ja, lastig dit. Misschien moet je iets doen waardoor hij jou gaat zien en leuk gaat vinden?
Sjaak Bonestaa
6 dec 2013 - 23:20
@Jean, ze is geen 8 meer. Als ze last heeft van een evenwichtsstoornis dan heb je gelijk.
@Menonia, helemaal eens.
Jéan
5 dec 2013 - 23:06
@ Menomia: Ik blijf het nog geen goed advies vinden. Je moet je leven niet in gevaar brengen, dat is zondigen tegen het 6e gebod!

5 dec 2013 - 23:06
Menonia, maar dan denkt de jongen in kwestie nog steeds dat ze psychisch een 'beetje' labiel is. Ik zou het een gekke vraag vinden en de persoon in kwestie niet serieus nemen.
Menonia
5 dec 2013 - 18:42
Dus of je springt van de brug --> hij redt je --> hij denkt dat je psychisch niet helemaal in orde bent
Of je springt van de brug --> hij redt je niet --> je raakt psychisch niet in orde
Of je vraagt aan hem wat hij zou doen als jij van de brug springt; bij negatief antwoord, zeg je dat je het doet, bij positief antwoord, weet je genoeg. Succes verzekerd
Jéan
5 dec 2013 - 18:42
@ Sjaak Bonenstaak: Duh, dat begrijp ik ook wel, maar het kan ook verkeert aflopen, dat je toch te ver door held.
En als ik een jongen was zou ik me erg bedrogen voelen als ik iemand red en die doet het alleen om te weten of ik haar leuk vind..
Sjaak Bonestaa
4 dec 2013 - 10:45
@Jean, de enige die het niet helemaal beseft is Jean. Er staat nergens dat ze van de brug moet springen.
Jéan
3 dec 2013 - 19:13
@ Sjaak Bonenstaak: Een SLECHT advies. Wat nu als die haar niet red, dan is ze dus dood! Besef je wel wat je zegt?
Sjaak Bonestaa
3 dec 2013 - 19:13
@Modepopje, bedankt voor de toevoeging.
Modepopje
2 dec 2013 - 14:54
Sjaaks tip alleen opvolgen als je wilt dat hij denkt dat je psychisch labiel bent :-p
Sjaak Bonestaa
30 nov 2013 - 10:22
@Sch, dankje
@Kim, net doen alsof je van de brug springt en kijken of tie je ''redt''.
Modepopje
30 nov 2013 - 10:22
Kim, in ieder geval niet door het aan ONS te vragen . Ik weet niet hoe jullie situatie is? Zitten jullie bijv. in dezelfde vriendengroep of is hij een klasgenoot? Ik ben zelf vrij direct en zou gewoon eens vragen of hij zin heeft om een keer ergens wat te gaan drinken oid. Mogelijk is hij heel goed in een bepaald vak en kan hij jou daar eens bij helpen? Samen een school-project doen? Succes!
Sch
29 nov 2013 - 20:42
Excuus aanvaard, Bonestaak.


Kim
28 nov 2013 - 22:41
Hoi mensjes!

Ik heb een zwak voor een jongen, soms denk ik dat hij me leuk vind! Hoe weet ik dit zeker?
Sjaak Bonestaa
23 nov 2013 - 22:47
@Sch, het was niet mijn bedoeling om de vraag op te sluiten. Mijn welgemeende excuses. Als er nog andere vragen zijn die opgesloten zijn: kijk op opgeslotenindeslechtezinvanhetwoord.nl
Sch
21 nov 2013 - 19:26
@Jooo,

Jongens die stoer doen (in de klas) willen vaak indruk maken op meisjes.
Sch
21 nov 2013 - 19:26
@Meisje zonder naam,

Een retorische vraag is een vraag waar het antwoord al in opgesloten ligt.
Om dit uit te leggen zal ik hem vergelijken met een gewone vraag.

Als je aan iemand vraagt: 'Wil je nog koffie?' dan is die persoon vrij om zowel met 'ja' als met 'nee' te antwoorden.
Als je echter vraagt: 'Je hoeft zeker geen koffie meer?' dan is het meer een bewering dan een vraag. Antwoord geven hoeft in feite niet eens meer.
Dit tweede is een voorbeeld van een retorische vraag.

Om terug te komen naar je oorspronkelijke vraag.
Als je vraagt: 'Is het echt zo dat jongens vooral op het uiterlijk letten en minder op innerlijk?' dan zeg je al (een klein beetje) dat je stelling op z'n minst een kern van waarheid bevat. (Persoonlijk vind ik dat manier waarop je je vraag stelt niet storend hoor.)
Je zou ook kunnen vragen: 'In hoeverre speelt zowel het innerlijk als het uiterlijk van het meisje een rol bij de keuze van een partner en hoe verhouden deze twee zich tot elkaar?'

Oké. Ik vind het ver gezocht om hem zo te stellen, maar de vraag is nu niet retorisch.


Om je vraag te beantwoorden:
Ik denk dat bij de meeste mensen uiterlijk wel een rol speelt, maar niet de meest belangrijke.
Sjaak Bonestaak
19 nov 2013 - 18:09
@anoniem: google weet meer dan je denkt.
@Tamar: dat vindt Sjaak geweldig omdat Sjaak dan gewoon kan praten zonder in de reden te worden gevallen.
@Joo: omdat jongens over het algemeen watjes zijn.
Jooo
18 nov 2013 - 22:13
Waarom zijn jongens, stoer in de klas en als je ze alleen hebt dan zijn ze hartstikke verlegen!!
tamar
16 nov 2013 - 19:15
Wat vinden jongens van stille meisjes?

16 nov 2013 - 19:15
wat zou dat mnou weze?
retorisch...?
sorry ik ben niet zo inteligent als jij
Sjaak Bonestaak
13 nov 2013 - 22:33
@Sch, helemaal mee eens.
@anoniem, dat is een retorische vraag.
@Ikkuh, dat is knap. Hoeveel ben je inmiddels aangekome?
Ikkuh
9 nov 2013 - 20:00
@sjaak
haha daar zijn de jongens zelf voor eaj.. ik zie mezelf al aankomen

8 nov 2013 - 18:03
is het echt zo dat jongens vooral op het uiterlijk letten? en minder op innerlijk?
Sch
8 nov 2013 - 18:03
@Bonestaak,

Wow!
En jij bent volgens mij niet zomaar verlegen!
Oké, voor deze gelegenheid zal ik niet vallen over allerlei taalfouten.

Ah.. een nieuwe conclusie.
Maar gek zijn heeft ook voordelen.
En ze zeggen vaak dat kinderen en gekken de waarheid spreken, dus vanaf nu moeten je reacties serieus genomen worden.
Sjaak Bonestaak
7 nov 2013 - 20:22
@Sch, ik wordt er verlegen van. Als ik spellingsfouten maak dan komt dat daar door.
Ik ben tot de conclusie gekomen dat ik gek ben, dus het afkicken is overbodig.
Sch
7 nov 2013 - 18:35
Bonestaak,

Wauw, wat knap dat je zo'n conclusie kunt trekken uit deze conversatie!
Ik zei toch dat jij als geen ander in staat bent om verbanden te leggen.
Compliment voor jou dat het je weer lukt en compliment voor mij dat ik het al in zo'n vroeg stadium door had.

En.. ben je al met afkicken begonnen?
Sjaak Boonstaa
6 nov 2013 - 20:21
@ikke, vraag het ze!
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
Reageer
Naam:
:D :lol: :-) ;-) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: � love nlflag
Naam
E-mail
Onderwerp
Verificatiecode
Captcha