Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

Forum

Praat en denk mee over actuele kwesties en discussies. Volg de discussies op de voet en reageer. Zelf een discussie beginnen? Laat het de redactie weten. Off topic berichten worden niet geplaatst.

Make-up

Mag je als christen make-up gebruiken? Wat zegt de Bijbel erover. Een topic over mascara, lippenstift en nagellak.
Laatste post 15-05-2020 - 17:02 | reacties: 352
Iemand -.
11 nov 2014 - 11:14
Wauw wat een gezijk hier over make-up en als je mascara op doet wil dat toch niet zeggen dat je je zelf lelijk vind..? ik snap dit niet hoor .. oke dat Nicky Minaj een dikke make-up laag doet voor een video clip wil dat niet zeggen dat zij zich zelf lelijk vind hoor... Maak niet van een mug een Olifant mensen .. Hallelujaa xd
Modepopj
5 jun 2014 - 21:14
Ga lekker samen zwemmen, zie je haar ook zonder make-up (en hem zonder gel).
Jéan
31 mei 2014 - 17:44
@ Cowboy: Lijkt me geen goed advies. Als je er dan achterkomt dat ze niet bij je past, zit je ermee. Volgens mij is het ook dat je elkaar eerst beter moet leren kennen. Zo iets als opmerkingen in de richting van 'ik zie je liever ''naturel''.'
Cowbo
28 mei 2014 - 16:39
Oplossing: zo snel mogelijk trouwen. Zie je vanzelf hoe ze er snachts uitziet!
Jéan
26 mei 2014 - 17:57
@ hen: Daar moet je dus achter zien te komen. Veel succes ermee, want ze kiezen er niet voor niets voor om zo iets te doen. Lijkt mij (meisje) dat je jezelf niet mooi genoeg vindt..
hen
23 mei 2014 - 19:58
ik vind het (als jongen) heel lastig om te zien hoe meisjes eigenlijk zijn. wat zit er achter die 3 meter dik stuk plamuur?
Pau
13 mei 2014 - 21:50
Mede door de media en maatschappij zijn door de
jaren heen veel dingen normaal geworden die
vroeger taboe waren. Weet zeker van het geen
je vóór bent en doet geen gruwel in Gods ogen is. Vraag God dat Hij je ogen geeft om te herkennen
wat tegen Zijn wil is zodat je niet misleid wordt. Laat je leiden door de Heilige Geest. En zoek zeker geen goedkeuring van mensen. God's Zegen
doet er niet aan to
3 mei 2014 - 16:04
over de uitspraak: als je bekeert word gaan de oorbellen er uit. Iedereen bepaalt het voor zichzelf ik zit op een christelijke school niet reformatorisch en ken daardoor ook heel veel mensen die overtuigd christen zijn en die gewoon oorbellen en make-up dragen. Dat zijn overigens geen hallelujaclubmensen/evangelische mensen.
Doet er niet aan to
3 mei 2014 - 16:04
Iedereen moet voor zichzelf de grens trekken... persoonlijk vind ik dat je best wel wat make-up op mag doen maar dat het niet te overdreven word.

uiteindelijk moet je zelf voor God rekenschap afleggen dus bepaal het zelf, maar kijk ook wat mensen met meer levenservaring zeggen en kijk naar teksten in de bijbel die verband hebben met 'make-up'
Modepopje
8 apr 2014 - 19:46
Ing, christelijk OVERKOMEN lijkt inderdaad erg belangrijk bij sommige mensen.

j-, dat schijnt nou net weer 'heel wat anders' te zijn.
j-
7 apr 2014 - 22:45
mag ik dan als jongen zijnde ook geen gel meer in mn haar?
Ing
2 apr 2014 - 22:46
Je bent zoals je bent, en je moet jezelf niet onnodig gaan veranderen. Je moet gewoon je eigen persoontje blijven en jezelf niet opmaken, wat niet erg christelijk overkomt. Dat is hetzelfde als een broek en een rok...
Jéa
17 mrt 2014 - 16:31
@ michel: Vreemde opmerking. Vrouwen dragen vaak een rok, omdat dit volgens hun overtuiging vinden dat dit 'moet'.
michell
15 mrt 2014 - 19:57
@pete
als de echte schoonheid van binnen zit waarom dragen sommige vrouwen dan een rok xd
jij tut je zelf ook heus wel op hoor, geef nu maar toe
hanna
17 feb 2014 - 21:11
je bent zo mooi als je bent de Heere heeft je mooi geschapen


hannah
Sjaak Bonestaa
23 nov 2013 - 22:47
@M, daar hebben we het wel over. Lees m'n vorige reactie nog maar eens na.
m
21 nov 2013 - 20:29
@sjaak we hebben het nu over het uiterlijk niet over je verstand
Sjaak Bonestaa
20 nov 2013 - 21:30
@M&, Sjaak is hartstikke tevreden met zichzelf, toch gaatie nog naar school.
m&
19 nov 2013 - 21:52
God heeft je geschapen zoals je bent! Dus je bent wie je ben en make-up slaat dus nergens op want je veranderd jezelf er niet mee. je laat alleen maar zien dat je niet te vrede ben met jezelf... anders doe je geen make-up op.
Sjaak Bonestaa
19 nov 2013 - 18:09
@Tamar, helemaal mee eens soms zie je mensen rondlopen die met make up lelijker zijn dan Sjaak en zonder make up zien ze er nog redelijk uit.

tamar
16 nov 2013 - 19:15
Ik begrijp best dat mensen make-up gebruiken, maar je moet er wel echt mooier van worden, dan, anders zou ik het niet doen.
Allind
13 nov 2013 - 22:32
@Sch waar slaat dat nou op? Ik draag gewoon make-up
Sch
5 nov 2013 - 17:59
@Bert Doperwt, dat je lak moet hebben aan make- up.
Bert Doperw
15 okt 2013 - 18:27
Mensen, wat kan ik uit deze verhalen opmaken?
Sjaak Bonestaa
15 okt 2013 - 18:27
Als ik iemand zonder make-up zie langslope denk ik bij mezelf: of ze kan geen Engels of ze is gewoon tevreden.
E
15 okt 2013 - 18:26
Make-up is an art
anli
4 okt 2013 - 18:43
@Ane
Nee, juist niet. Ik heb nooit willen suggereren dat wij in een perfecte wereld leven. Wij leven niet in een perfecte wereld, maar wij zijn juist zondig. En daarom kunnen wij ook nooit ten volle weten en beseffen wat 'mooi' is, omdat wij God niet zijn. Wat wij mooi vinden is vaak een doorn in Gods oog.

Ik vind dat er sowieso verschil zit in kleren en make-up. Kleren zijn noodzakelijk en make-up niet. God Zelf heeft Adam en Eva bedekt met vijgenboombladeren. Over make-up heb ik nooit op een positieve manier gelezen in de Bijbel.

Op die kleren ga ik niet teveel in, is een beetje off-topic, maar ik wil wel dit zeggen: als men wat kleren en toebehoren betreft altijd het mooiste van het mooiste moet hebben, denk ik inderdaad dat dat verkeerd is. Het gaat erom dat je prioriteiten stelt. Ook bij make-up. En als ik zie hoe sommigen met make-up bezig zijn, dan denk ik echt: je hebt toch wel wat beters te doen dan alleen maar met je uiterlijk bezig te zijn. Want was is je uiterlijk nu eigenlijk? Het is niet meer dan een beetje stof.

Maar als jij het kan verantwoorden voor God dat jij make-up gebruikt, dan vind ik dat niet verkeerd. Ik zou het alleen zelf niet kunnen verantwoorden.

i
4 okt 2013 - 18:43
@ Lis

Ik ben het helemaal met je eens!!
Ane
17 sep 2013 - 18:58
@Anli
Het lijkt mij volkomen logisch dat mensen make-up gebruiken om er 'mooier' uit te zien, hoewel zij soms hierbij de plank volledig misslaan, maar dat terzijde.
De defintie van make-up is dan ook: verschillende middelen die worden gebruikt om er mooier uit te zien. Dat is dus duidelijk.
Je argument past gewoon niet bij dit onderwerp. Het komt op mij over dat je hiermee wilt aangeven dat we in een perfecte wereld leven. En dat is nu eenmaal niet zo.
Jij hebt nu inderdaad gezegd dat de wereld inderdaad niet meer volmaakt is. En je stelt hierbij dat we ons dus niet mooier kunnen maken dan we zijn. Dan is mijn wedervraag: waarom probeert men (laten we het algemeen houden) zich dan wel op te leuken met mooie kleren en toebehoren, ook in de refowereld? Ben je daar dan ook tegen en draag je zelf zo simpel mogelijke kleren?
De vraag of we hoger zijn dan God, is natuurlijk een open deur: NEE. Dat heeft mijns inziens eveneens hier niet veel mee te maken.
Overigens, ik gebruik zelf geen make-up, hoogstens een poedertje om oneffenheden te bedekken.
Maar ik kan me voorstellen d

Ik snap gewoon niet waarom mensen make-up gebruiken. Gebruik je dat echt alleen maar omdat je je dan 'mooier' kunt maken?
En waarom raakt mijn argument kant nog wal? We leven niet meer in een perfecte wereld. God heeft ons goed geschapen (zowel innerlijk als uiterlijk). Door de val is dat niet zo gebleven. Maar hoe kunnen wij ooit als aardse mensen een schepsel van de Almachtige God mooier maken?
Zijn wij hoger dan God? En als je zegt: ik gebruik om een andere reden make-up, dan ben ik heel benieuwd welke reden je daarvoor hebt!
anli
12 sep 2013 - 20:41
@An,

Ik snap gewoon niet waarom mensen make-up gebruiken. Gebruik je dat echt alleen maar omdat je je dan 'mooier' kunt maken?
En waarom raakt mijn argument kant nog wal? We leven niet meer in een perfecte wereld. God heeft ons goed geschapen (zowel innerlijk als uiterlijk). Door de val is dat niet zo gebleven. Maar hoe kunnen wij ooit als aardse mensen een schepsel van de Almachtige God mooier maken?
Zijn wij hoger dan God? En als je zegt: ik gebruik om een andere reden make-up, dan ben ik heel benieuwd welke reden je daarvoor hebt!
An
12 sep 2013 - 17:56
@VanArke
Daar verschillen de meningen duidelijk over!

12 sep 2013 - 17:56
@modepopje
Een 'beter' uiterlijk helpt zo'n iemand al veel meer!
Plus dat het inderdaad nooit verkeerd kan zijn om hulp te zoeken, maar je kunt het zelf beter zo oplossen vind ik.
An
12 sep 2013 - 17:55
@anli:
Wij zijn inderdaad goed geschapen, maar dat argument raakt hier kant noch wal.
Dan zeg ik: we zijn ook diep gevallen en we leven niet meer in een perfecte wereld
anli
11 sep 2013 - 19:23
@Modepopje,

Jouw punt is me nog niet helemaal duidelijk. (Sorry )
Naar mijn idee probeer je een beetje de reactie op Peter te ontduiken, toen hij zei dat God vrouwen zonder make-up geschapen heeft. (En wij zijn goed geschapen!!)

Waarom wil jij dan nog make-up?
Om jezelf nog mooier te maken dan dat je geschapen bent?
Modepopje
11 sep 2013 - 08:44
Jan, als je jezelf uitmaakt voor lelijk kun je beter aan je zelfvertrouwen gaan werken en dan niet dmv make-up.

Pete, soms moet je in een discussie een kleine zijweg nemen om je punt duidelijk te maken.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
Reageer
Naam:
:D :lol: :-) ;-) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: � love nlflag
Naam
E-mail
Onderwerp
Verificatiecode
Captcha