Puntuit.nl is sinds 17-11-2014 vernieuwd. Je bekijkt nu de oude site. Ga naar de nieuwe site.
 

Forum

Praat en denk mee over actuele kwesties en discussies. Volg de discussies op de voet en reageer. Zelf een discussie beginnen? Laat het de redactie weten. Off topic berichten worden niet geplaatst.

Boek Maaike en Domenico

Het boek Maaike en Domenico kennen waarschijnlijk heel veel mensen. Ik hoor er veel verhalen over. De een zegt het is echt heel gaaf. Maar in Daniël werd het bijvoorbeeld niet aangeraden. Hoe denk jij erover?
Laatste post 20-01-2019 - 00:35 | reacties: 92
lilo
17 mei 2014 - 22:00
ik vond het een heel tof boek en ik maak mijn boekbespreking
over boek 3 een beslising met gevolgen hoeveel zijn er eigenlijk ?daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag
A
3 mei 2013 - 21:08
ik heb de boeken ook gelezen maar het valt reuze meer met de seksstukjes...
ook is het ingrijpend om te leze hoe er wordt omgegaan met drugsverslaafde jongeren(of omgegaan moet worden)
zo zie je ook hoe hecht een band kan zijn tussen tweelingen... niemand kan die band verbreken.
Elin
9 mrt 2013 - 20:38
#Eva.
Dat valt best mee, af en toe zijn ze samen en dan zoenen ze een beetje , maar verder valt het zeer mee!

Tenzij je helemaal niet van liefde tussen 2 personen houd. Dan zou ik het niet lezen.
Modepopje
24 jan 2013 - 18:16
Ev, lang niet zo uitgebreid als in de 50 tinten trilogie. .
Waarom ga je het boek niet gewoon lezen? Als je het niks vindt is hij zo weggelegd, toch?
ev
23 jan 2013 - 20:33
hallo allemaal,

ik wou het boek gaan lezen maar hoor hier dat er seksstukjes in voor komen. is dat waar en hoe worden die dan beschreven?

alvast bedankt

eva
OranjeBare
22 jan 2013 - 21:09
@ reactie van 17 jul 2012 - 10:08 -----

Heb je weleens zo'n boek gelezen bijv. van Ds. G. van Reenen? Toen ik 12 was (nu zo'n 6 jaar geleden) heb ik voor het eerst zo'n boek gelezen van ds. van Reenen. Ik begreep er toen ook niet zo heel veel van, alhoewel, als je rustig leest, kun je er precies in opmerken hoe God een mens bekeerd. Dat was het boek over de woestijnreis.

Maar wat vind je er dan zo moeilijk aan?
Modepopje
20 nov 2012 - 18:17
De boeken pakken mij niet echt. Ik heb er geen moeite mee dat er seks in voorkomt, of andere dingendie tegen Gods wil ingaan. De geschiedenissen van David of Herodes lezen we toch ook?

Verder ben ik het eens met oranjebarret. Er zijn echt wel mooie boeken te lezen, ze zijn niet allemaal saai en langdradig. Ik heb pas samen met mijn vader het boek ´de pijn van Job´ gelezen en besproken. Ik vind het juist erg fijn om dat samen met hem te doen en er samen over te praten. Het brengt je dichter tot elkaar EN dichter tot God. De christenreis is ook mooi om samen met je ouders te lezen. Die is echt niet saai en langdradig hoor!
....
17 jul 2012 - 10:08
Ik vind het echte superboeken! Oké, er zijn dingen die misschien anders hadden kunnen gaan... Vooral de eerste drie delen vind ik mooi, de laatste ook wel hoor.
Maar het lijkt net alsof ze de eerste delen overtuigender schreef. In deel zes lijken ze ook wel heel oud ineens... (en ik ben nog maar dertien)

Andere gave boeken:
1. Kate (Ineke Kraijo)
2. Eerste Kus (Jeanette Molema)
3. Steeds inder mij (Liesbeth van Binsbergen)
4. Tropisch Complot (Corien Ornaaje)
5. Wish You Were Here (Iris Boter)

Sorry jongens.... 't zijn eigenlijk vooral meidenboeken

Nu FF reactie op het "goede-boeken-gesprek":
Ik zou best van die boeken willen lezen (waar Oranjebaret het over heeft), maarja, als meisje van dertien begrijp ik het echt niet... Soms vraag ik me echt wel eens af waarom ze dingen niet wat makkelijker kunnen beschrijven, zodat mensen van 12- ... (?) jaar het ook begrijpen.
Eline
4 jun 2012 - 18:54
Jaa dat weet ik wel.
ze moeten het zelf weten ...
anonie
1 jun 2012 - 22:06
refo's leven teveel in een glazen kastje.
het is niet allemaal zo goed als wij het misschien hebben!!!
p
1 jun 2012 - 08:20
begrijp me niet verkeerd maar ik denk dat je boeken van maaike en domenico en van de duiventil gewoon soort moet mixen want als je allen mar duiventil boeken leest denk je veel te goed over de wereld ik bedoel dat zijn mensne die echt in de beschermde refowereld leven en in maaike en domenico leer je wel de realiteit kennen van drugs enzo.
de kans dat in jouw leven zoiets gebeurd asl in maaike en domenico is tuurlijk best klein maar zulk soort dingen bestaan wel gewoon in rotterdam en amsterdam

3 mei 2012 - 11:07
@ fans
deel 7 is in de winkels
Jéan
21 apr 2012 - 10:09
@ Eline': das wel heel kort door de bocht gezegd. Je moet mensen wel respecteren in hun keuze, maar dan moet er wel een 'juiste' motivatie achter zitten...
Anonie
13 apr 2012 - 22:10
Het zijn geweldige boeken
bevertje
25 feb 2012 - 10:08
@koeki

Bedankt, weer iets wijzer...
koeki
24 feb 2012 - 12:58
@ bevertje

De Daniël is een jeugdblad voor jongeren van de gereformeerde gemeenten.

Meer informatie:

De Jeugdbond Gereformeerde Gemeenten richt zich als de landelijke jongerenorganisatie binnen de Gereformeerde Gemeenten op het welzijn van de jeugd van de gemeenten. De Jeugdbond probeert vanuit de kerk jongeren te binden aan de gemeente(n) en te vormen vanuit het onveranderlijke Woord van God en het fundament van de belijdenis.

Bij de Jeugdbond zijn 368 clubs en verenigingen aangesloten. Samen hebben deze groepen ruim 10.000 leden en ongeveer 1650 leidinggevenden. De verenigingen zijn te verdelen in de kinderclubs, de tienerclubs en de jeugdverenigingen. De begeleiding van de aangesloten verenigingen is een kernactiviteit van de Jeugdbond.

Een belangrijk deel van de tijd wordt besteed aan de toerusting en ondersteuning van het plaatselijk jeugdwerk. Daarbij valt te denken aan het vervaardigen van werkmateriaal voor gebruik op de verenigingen, het adviseren en toerusten van leidinggevenden en het ondersteunen van kerkenraden in de doordenking van de zorg voor jongeren.

Door middel van het jongerenblad Daniël, de Kinder- en Zomerkampen, uitgaven voor jongeren, landelijke en regionale activiteiten voor jongeren en bijdragen aan catechisatieavonden wordt geprobeerd naast verenigingsleden ook niet-aangesloten jongeren te bereiken.bevertje
23 feb 2012 - 18:37
wat is de Daniël???? sorry ik ben totaal NIET thuis in de refo wereld....
Je
23 feb 2012 - 11:24
Ik vind het echt een vreselijk boek.
Niet alleen omdat de voorkant zo is, maar het gaat alleen maar over liefde en tjaa,
ik kan best voorstellen dat het afgeraden wordt in de Daniël.
Maar ik vind dat je het zelf moet ewtne
Eline'
24 jan 2012 - 21:10
Hahaaa, bestwel gezeur eerlykgezegd.
komoop! je mag toch zelf wetee of je de boekenleees.
laaat iedreen hetzelf uitzoeken!

18 jan 2012 - 08:37
ik weet niet wat iedereen loopt te zaniken maar die boeken zijn juist goed want je leert verder kijken dan je beschermde refo wereldje je leert veel over drugs en drank problemen enzo
en het verhaal is sowieso al super goed
supersupe
2 nov 2011 - 21:25
ik vind die boeken echt super!!
ze bespreken actuele themas en er zit duidelijk een boodschap in
Elizabet
2 nov 2011 - 07:09
Ik vind het echt hele mooie boeken. Natuurlijk zijn er dingen waarover je kunt discussiëren.. ik vind ook niet alles goed of logisch wat er in de serie staat. Wel is het een mooie verhaallijn.. de hoofdpersonen trekken elkaar aan en stoten elkaar weer af, soms wordt dat vervelend omdat het té vaak uit- en aan gaat, maar de schrijfster kan je wel echt 'meenemen' in het verhaal. Dat vind ik echt knap, want dat heb ik niet snel.

Ze hebben me vooral geraakt omdat ze een wereld beschrijven die je zelf niet kent (de wereld van mensen die aan de onderkant van de samenleving en/of de onderwereld zitten.. en drugsgebruik, hoeveel mensen zouden niet om een junk heenlopen terwijl je eigenlijk niet het verhaal van iemand kent?)
R
29 okt 2011 - 17:30
Superboeken!
Vind alleen wel dat het beetje evangelisch is. :S
Ze praten nogal makkelijk over God enzo.
Verder wel supermooieboeken!
Op naar het volgende deeel!
mathild
14 okt 2011 - 11:56
@de vragensteller

Bedankt voor die link! het was een heel leerzame site/forum.
Het is voor iedereen van belang om het te lezen.

@iedereen
Maar weet je misschien een tekst uit de bijbel waar mee dit ook aangetoond wordt. want dat is vaak de vraag. Wat zegt de Bijbel...
ALs je het noemt van dat artikel dan zullen ze je ongetwijfeld preuts vinden. Maar dat maakt me niet uit.
mathild
11 okt 2011 - 19:18
@de vragensteller
bedankt ik ga het lezen
je hoort vanzelf een reactie!
de vraag steller
11 okt 2011 - 16:11
@ mathild'
ik kan je een link gfeven waarop een duidelijk voorbeeld staat misschien een beetje uitgebreid en lang dradig maar met dit ben ik het eens:
http://baarsen.com/nederlands.html
mathild
10 okt 2011 - 20:59
@de vragensteller

Kun je me een reden geven waarom? Het is niet bijbels aan te geven dat het verkeerd is. We zeggen dat wel zogemakkelijk maar ik ben benieuwd wat voor reden je dan geeft vanuit bijbelsoogpunt

(ik ben zelf ook tegen sex voor het huwelijk maar ben benieuwd)
de vraag steller
10 okt 2011 - 16:29
ehh ik heb misschien een paar mensen last gevallen met mijn iedeën over dit boek maar ik wist niet echt hoe ljullie er over dachten...
mij excuses hier voor.
maar ik ben er fel op tegen over sex in boeken ik vin als je het er op schrijf dan is het spannend en als je het in het echt gaat doen is het dan ook zo spannend?
maar denk dan wel na het is en blijft verkeerd VOOR het huwelijk.
ik hoop dat jullie mijn standpunt een beetje begrijpen.....
mathild
8 okt 2011 - 21:09
Heb net deel 6 uit.

snap niet waarom jullie moeilijk doen over sex in het boek. (of wie het ook was) Het wordt ten eerste niet bij de daad gedaan. ten tweede spreken ze er over met elkaar en haar ouders (doe jij dat ook?) en ten derde wordt in deze deel duidelijker dan ooit wat God in het leven van maaike speelt. Ik werd niet afgestoten dat het nep overkwam of dat het máár wat geklets was. Het waren realiteits vragen.

n.b. mss dat je het niet eens kunt zijn met de reactie van de ouders, maar geef maar een bijbeltekst waar in staat dat het niet voor het huwelijk mag.

Wij zeggen, als je het voor de aarde laat zien dat je getrouwd ben. Dan mag je het pas aan God laten zien. (Want dat staat erover in de Bijbel
loveegir
7 okt 2011 - 22:33
Haha, kzat 5 min nog et laatste deel te leze, egt sprr leukk!
aleeen de nieuwe voorkant is minder vink!!
Aaltju
7 okt 2011 - 22:33
@ heleen:

Netjes van je dat je er even op terug komt!

Fijn dat je je excuses aanbiedt.

Je moet altijd nadenken voordat je zomaar iets zegt wat iedereen kan lezen!
helee
6 okt 2011 - 17:34
@aaltje

ja ik weet dat het respectloos was en heb ook spijt van die reactie gewoon te snel iets neer gezet zonder egt bij na te denken sloeg nerges op maarja. verder wist ik niet dat het ene jongen was dan begrijp ik wel dat maaike en domenico boeken je niet aanspreekt. sowieso al niet)
Aaltju
6 okt 2011 - 17:33
@ m:

Verzonnen, uit de duim gezogen?

Het zijn waargebeurde geschiedenissen over Gods kinderen. Sorry, maar ik vind het heel wat dat je dat zo durft te noemen.

Wij hebben er thuis ook verschillende delen van, en die zijn erg mooi.

Verzonnen sowieso niet, want het zijn getuigenissen van predikanten en familie!

Sommige geschiedenissen zijn wat langer ja, maar je leest er wel in hoe God die kinderen bekeerd heeft, en hoe ze zijn op hun sterfbed. Hoe Hij Zijn genade verheerlijkt in kinderharten...., dat vind ik mooi om te lezen!
OranjeBarret
6 okt 2011 - 17:33
@ Aaltjuh

Dankje, gelukkig zijn er ook nog gelijkgezinden...
s
6 okt 2011 - 15:43
die boeken hebben een boodschap, bijvoorbeeld dat je nooit aan de drugs moet gaan. waarom zou je die dan niet mogen lezen? ik heb ze allemaal gelezen en ik vond ze heel mooi... ik lees ze nog steeds.. (heb ze ondertussen al wel 10 keer opnieuw gelezen)
1 2 3
Reageer
Naam:
:D :lol: :-) ;-) :-| :-* :oops: :sad: :cry: :o :-? :-x :eek: :zzz :P :roll: :sigh: � love nlflag
Naam
E-mail
Onderwerp
Verificatiecode
Captcha